Pescuit la somn din belly boat!

 Pescuit la somn din belly boat!

Protagonistul acestui articol este Bogdan Munteanu, un pescar dintr-o bucată cu experiența, explicațiile și vorbele la el în permanență, un bun reper pentru începătorii în pescuitul la clonc și nu numai, mai nou și în pescuit la somn din belly boat. L-am provocat într-o zi de primăvară să testeze pescuitul la clonc din belly boat și, bineînțeles, să prindă un somn pe lacul Tâncăbești. Așadar, îl las pe Bogdan să vă povestească exact despre pescuit la somn din belly boat și să vizionați un videoclip de excepție.

pescuit la somn

Mică, mică, dar ridică în pescuit la somn din belly boat

Privind la pescarii de prin alte țări cum pescuiesc la somn din belly boat îmi încolțește ideea de a încerca și eu o astfel de partidă pe apele autohtone, bineînțeles pescuind la clonc. Senzațiile tari trăite de protagoniștii clipurilor video nu au cum să te lase indiferent, mai ales când ești dependent de pești mari și adrenalină. Gând la gând cu bucurie, la scurt timp am primit o invitație să testez câteva produse DAM și Mad Cat, momeli, teasere, lansete, mulinete, fire, cloncuri. N-aveți cumva și un belly boat? Răspunsul pozitiv ne aduna după câteva zile pe malul lacului Tâncăbești.

Dimineața pe răcoare pescuit la somn din belly boat

Ajungem pe malul apei la ora 7 dimineața, prognoza meteo nu era prietenoasă, dar nici măcar norii sau răcoarea dimineții nu mă pot face să renunț. Ne apucăm să despachetam cutia în care ne așteaptă jucăria neagră, un belly boat nou-nouț de la DAM. Primul contact cu mica bărcuță te face să realizezi cât de ușoară este și cât de facil se poate ansambla, totul în maximum 15 minute. Ard de nerăbdare să intru cât mai repede pe apă, nu mai contează că nu am neopren, suflec pantalonii cu care sunt îmbrăcat, încalț labele și mă lansez.

pescuit la clonc

Pescuit la somn din belly boat cu teaser

Contactul cu apa în belly boat mă face să realizez că nu știu să virez la stânga sau la dreapta cu ajutorul labelor, însă mă ajut de vâslele cu care este dotată bărcuța, întorc și plec către apă mai adâncă. Încep să pescuiesc așteptând reacțiile somnilor după primele lovituri de clonc. Nu după mult timp apare și primul junior pe ecranul sonarului, însă mă hotărăsc să îl las în pace, ca el la rândul său să îmi lase intacte râmele puse pe teaser-ul Mad-CAT. Vreau să prind unul mare, așa că mă pun pe pedalat către malul opus.

Rodeo acvatic sau pescuit la somn din belly boat?

Nu cred că a trecut jumătate de oră de când am intrat, pescuiesc în continuare într-o poziție foarte relaxată datorită scaunului și suporturilor pentru picioare. Sonarul detectează activitate sub mine, somnul se ridică cu precizie de ceas și atacă buchetul de râme aflate sub teaser. Abia acum înțeleg cu adevărat trăirile celor din filmulețele vizionate. Este un fel de rodeo acvatic unde lupta se duce în apropierea peștelui, în mediul lui și el poate acum să-și arate la maximum toate abilitățile. Adrenalină pură. Strig de bucurie și somnul se sperie, începe să înainteze cu putere către stânga, contrez cu ajutorul înotătoarelor, micuța barcă răspunde bine la comezile primite.

Drilul durează câteva minute în care somnul îmi testează tot echipamentul, lanseta, mulineta, fir, cârlig, însă nu reușește decât să se epuizeze. Reușesc să-l urc în belly boat și pornesc pedalând spre mal către o ședință foto urmată bineînțeles de eliberare.

Adrenalina nu o găsești la colț precum heroina sau cocaina!

Azi încă mai am zâmbetul pe buze, creierul încă retrăiește fiecare clipă din această experiență pe care vreau să o repet cât mai curând. Ca și concluzii, pescuitul din belly boat pe o apă nu foarte adâncă nu alungă peștii ademeniți sub ea. Chiar dacă ești la prima partidă cu așa bărcuță, te prinzi repede cum să o manevrezi, nici o clipă nu m-am simțit în pericol sub nici o formă, iar dacă ești echipat corespunzător nu poți da greș în a avea o partidă memorabilă pe care să o povestești cu zâmbetul pe buze tuturor.

Bogdan Munteanu, dependent de clonc.

Dacă ți-a plăcut Pescuit la somn din belly boat citește aici mai multe articole despre firma DAM, distribuită în România prin Arrow International:

Dam Effzett, o lingură oscilantă nemuritoare

Istoria mulinetelor DAM Quick

 

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress